RECEPT BOERENKIP IN RODE WIJN MET ZILVERUITJES EN SPEKJES

Gevogelte gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 boerenkip van ca. 1 1/2 kg.
  • Braadboter
  • 1½ fles eenvoudige rode wijn
  • 3 blaadjes laurier
  • 5 gekneusde peperkorrels
  • 3 kleine uien, grof gesneden
  • 1 winterwortel, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 1 takje tijm
  • peper en zout
  • 70 gram roomboter
  • 10 takjes bladselderij, fijngehakt
  • 8 eetlepels olie
  • 40 tot 50 zilveruitjes
  • 125 gram magere spekblokjes

Bereiding

Snij de kip in delen. Bak ze in een pan met een dikke bodem aan alle kanten bruin.
Haal de kip uit de pan en doe de grof gesneden groente en kruiden erin. Blus met de rode wijn. Voeg de kip toe en laat het mengsel circa 1 uur rustig sudderen.
Haal de kip uit de pan en laat de saus in 20 minuten inkoken. Zeef hem vervolgens en breng op smaak met peper en zout. Roer de boter en de selderij door de saus.
Bak intussen de zilveruitjes en het spek samen in de koekenpan. Doe de kip bij de saus, samen met de uitjes en het spek.
Geef er gekookte aardappels en een gemengde salade bij.

Recept 1 keer bezocht en 19 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Yum yum! Even wat werk, maar wel superlekker! Ik maakte het wel met kippenpoten in plaats van een hele kip maar niettemin erg lekker. Ik gebruikte wel flink wat minder wijn dan in het recept staat, maar misschien ligt dat aan mijn te kleine pannen :)

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk! Een snellere versie is te maken met kipfilet. In plaats van roomboter heb ik wat aangemaakte maizena door de saus geroerd. Extra toegevoegd: 1 doosje geneden champignons, meegebakken met de uitjes en de spekjes.