RECEPT KIPSTUKJES IN BRUINE SAUS

Recept op basis van een recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang-Wondergem

Gevogelte gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 8 kipkarbonades zonder vel
  • 25 gr boter
  • scheutje olijfolie
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 150 gr selderijknol
  • 2 knoflooktenen
  • theel tijm
  • laurierblad
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 0,5 dl rode port
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 1 eetl thaise vissaus (optie)
  • zout en peper

Bereiding

Snijd de prei in ringen en was ze. Schrap de winterwortel en snijd hem in blokjes. Schil een paar plakken van een selderijknol en snijd die ook in blokjes. Snipper de knoflook. Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Smelt de boter en olie in een braadpan en braad de kipstukken lichtbruin. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg alle groenten en kruiden toe en laat dit ook even meebakken. Blus af met de bouillon en de port. Doe een deksel op de pan en laat op zacht vuur 1,5 uur sudderen tot het vlees van de botten valt.
Haal de stukken kip uit de pan, laat ze iets afkoelen, verwijder de botten en snijd het vlees in stukjes.
Verwijder het laurierblaadje uit de pan en pureer de groenten met de staafmixer.
Voeg desgewenst een eetl thaise vissaus toe om de ragout iets pittiger te maken en naar smaak nog wat zout en peper, of wat water als de saus te dik is. Doe de stukjes vlees weer terug in de pan en laat alles goed warm worden.
De ragout is erg lekker met een puree van 1/3 selderieknol en 2/3 aardappel, met een kaaskorstje erop.

Recept 64 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hallo,

Ik denk de juiste saus gevonden te hebben om mijn 10 kg kippebouten mee te garneren.
Ik zal er nog stukjes champignon aan toe voegen.
Daarna belanden ze in bakjes met wat puree om uiteindelijk op kot te verorberen.
Mijn kleinkinderen zullen er van genieten!!!
Eliane