RECEPT KALKOEN BOLOGNESE

Gevogelte gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 400 gram kalkoenfilet
  • zout en peper
  • 200 gram hoh gehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 klein ei, geklutst
  • 100 gram champignons, in schijfjes
  • 250 ml melk
  • 75 ml slagroom
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl oregano
  • 100 gram geraspte belegen kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de filet in 4 stukken van gelijke grootte en kruid ze met zout en peper. Leg ze in rechthoekige ovenschaal.
Kruid het gehakt met zout, peper en 1 tl paprikapoeder en meng er het ei door.
Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de filets en strijk het goed plat. Verdeel hier de schijfjes champignon over.
Roer de melk, slagroom, tomatenpuree, knoflook, oregano, 1 tl paprikapoeder en nog wat zout en peper door elkaar en giet dit over de filets. Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Strooi de geraspte kaas erover en laat nog 5 minuten bakken.

Serveer met rijst of pasta en een salade.

Recept 1 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!