RECEPT KIP MET KERSENTAART

Gevogelte gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 400 gram kipfilet
  • 6 bolletjes stemgember
  • 2 potten kersen zonder pit
  • 3 tenen knoflook
  • 2 bekertjes crème fraiche
  • zakje kerriesaus
  • 1 tl sambal (badjak)
  • 5 tl kappertjes
  • 150 gr. Geraspte kaas
  • doosje champignons
  • 2 preien
  • plakjes bladerdeeg

Bereiding

·Kipfilet in stukjes, daarna in olie bakken.
·Knoflook en gember in knoflookpers er boven uitpersen.
·Halve ringen prij erbij bakken samen met champignons in plakjes
·Sambal naar smaak erbij samen met kappertjes
·Crème fraiche erbij. Goed doorrwarmen.
·Zakje kerriesaus erbij.
·Als allerlaatste de kersen erbij.
·Ovenschaal invetten en bekleden met bladerdeeg.
·Mengsel hierin gieten.
·Dat weer bekleden met rest van bladerdeeg
·Geraspte kaas erovers trooien
·25-30 minuten in oven (op 220 graden)
·Serveren met salade

Recept 18 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit recept komt werkelijk uit alle windstreken vandaan gewaaid. Uiterst merkwaardig.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Onze dochter karin ( 12 jaar) heeft dit voor ons gekookt. Erg lekker wel de kaas over het mengsel gedaan met een beetje paneermeel en een klontje boter omdat we niet genoeg bladerdeeg hadden. Gember en sambal weggelaten, omdat zij dat zelf niet zo lekker vond.