RECEPT KIP IN TOMATENSAUS MET FETA EN OLIJVEN

Gevogelte gerecht uit Griekenland voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kipfilets, ca. 600 gram
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 blik tomaten
  • ca. 20 groene olijven zonder pit
  • 150 gram feta
  • 2 tl oregano
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el ouzo of 1 dl witte wijn
  • zout en peper
  • 4 el olijfolie

Bereiding

Verhit 3 el olie in een braadpan, sla de kipfilets een beetje plat, kruid ze met peper en zout en bak ze rondom bruin. Doe de ui en knoflook erbij, bak even mee en voeg de tomaten met sap, de olijven, de oregano, de ouzo of witte wijn en zout en peper toe. Laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan.
Verdeel de feta in vieren en leg op iedere filet een stukje. Laat met het deksel op de pan nog even sudderen tot de kaas is gesmolten. Strooi de peterselie erover en serveer met rijst of gebakken aardappels en een salade.

Recept 13 keer bezocht en 35 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Suvlaki
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lekker!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie erg lekker en niet al te veel werk.
leuk gerecht als er visite komt