RECEPT SUVLAKI

Gevogelte gerecht uit Griekenland voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • Marinade
  • 1 dl olijfolie
  • 0,5 dl vers citroensap
  • 0,5 dl rode wijn
  • 1/2 el geperste knoflook
  • 1 tl oregano
  • 3 kipfilets (dubbele)
  • 2 uien

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes. Combineer alle ingredienten voor de marinade, houd hiervan een kwart apart om de kip mee te bestrijken tijdens het grillen. Marineer de kipfilet minstens 3 uur. Snijd de ui in grote stukken en doe die om en om met de kip aan satestokjes die een uurtje in water hebben geweekt. Grill de stokjes tot de kip gaar is onder regelmatig bestrijken met de marinade.

Serveren op rijst of met pita brood met een salade.

Recept 58 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Kip in tomatensaus met feta en olijven
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ben het eens met de vorige recensent dat kip niet het beste stukje vlees is in dit geval. Het lekkerste is misschien wel lamshaas, maar wel heel duur natuurlijk. Rode wijn kan overigens wel degelijk heel lekker zijn in de marinade.

Datum
Naam
Waardering 3 van 10
Reactie Souvlaki met kip is not done. Het is zoveel lekkerder met varkensvlees. Profiteer van je verblijf in Griekenland om zelf op zoek te gaan naar de beste oregano. Ik plukte er ooit op Sifnos die zo sterk was dat hij eerst een jaartje moest afkoelen. Snij de vleesblokjes niet te groot en strooi er slechts op het laatst zout op. De ui hoort in de marinade en niet aan de stokjes. De rode wijn in de marinade is mij ook iets te bizar, gebruik liever een echte Griekse wijnazijn. Van mij mag het vlees gerust een nachtje marineren. Bestrijken met de marinade tijdens het roosteren is dan niet nodig

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie In Griekenland wel eens van die gegrillde stokjes op? Nou ik vond die altijd heerlijk maar wist niet waar die smaak vandaag kwam! Nu dus wel, door de oregano. Net of je weer in Griekenland bent. Lekker bij rijst, brood, tzatziki en een salade.