RECEPT RATATOUILLE

Groente stoofpot vegetarisch, veganistisch en vedisch

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen

Ingredienten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • 1 ui [vervangen door mespuntje asafetida in vedisch recept]
  • olijfolie
  • tijm
  • rozemarijn
  • bonenkruid
  • peterselie
  • knoflook [weglaten uit vedisch recept]

Bereiding

Snijd de courgette in plakken en die in vieren.
Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten en snijd in stukken.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder het zaad.
Snijd de ui in ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de groenten kort.
Voeg dan ½ theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn, ½ theelepel bonenkruid en een eetlepel fijn gehakte peterselie toe. Pers er de knoflook boven uit en blus af met een scheutje water. Laat de groenten 20 min stoven.
Dit kun je als voorgerecht eten maar met aardappelen wordt het een hoofdgerecht.

Recept 17 keer bezocht en 78 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,6 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het was erg lekker. En als je gewoon italiaanse kruiden gebruikt, zitten alle groene kruiden er in een keer in! :)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Inderdaad erg lekker, samen met de aubergine, is ook een flinke scheut rode wijn erg lekker.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hey... recept is OK enkel de aubergines nog toevoegen.

Die bak je eerst in veel olijfolie (je zal wel zien dat die aubergines veel olie opnemen). Daarna voeg je de rest toe.

Wat extra olijfolie of een halfblik gepelde tomaten. Water moet dan niet.

Mijn ma is van de provence en wij eten dat altijd met stokbrood en een spiegelei.

groeten Alex

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het was heerlijk, maar jullie zijn toch echt de aubergine vergeten! Het allerbelangrijkste van dit gerecht! Groetjes!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie ooit nam ik van de radio een ratatouillerecept over van de toneelspeler Ton van Sellst. Is dit recept bij u bekend? (Schreef hij een kookboek?) Het was overheerlijk. Jammer genoeg ben ik het kwijtgeraakt. Hoe kom ik er weer aan? Bovengenoemd recept lijkt er op maar bij van Sellst zaten er meer groenten in

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Leuk basisgerecht, maar wat er vergeten is, en wat je in Frankrijk altijd zal tegenkomen in een ratatouille: aubergines. Zoals het recept hier beschreve staat kan je er best nog 1 kleine aubergine aan toevoegen.
Normaal gebruik ik een verhouding van 3 baby courgettes (die zijn het steviger en lekkerder dan de grote) en 2 niet al te grote aubergines.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik vond het een heel erg lekker recept. Ik heb dit recept gekozen juist vanwege de kruiden die er in aangegeven worden en het erg smaakvol maken. Dat was dan ook een erg goede keuze. Wel heb ik zelf i.p.v. het water er groentebouillon aan toegevoegd om in te stoven. En nog wat versgemalen peper erdoor. Met de gekookte aardappeltje erbij was het echt heerlijk!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Simpel te maken en lekker recept. Ik had echter geen bonenkruid en peterselie maar het smaakte toch wel. Het is een erg goede tip om de knoflook er pas op het laatst boven te persen, dit komt de smaak ten goede!