RECEPT LASAGNE
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen
Ingredienten
- 6 ons rundergehakt
- 2 glazen witte wijn
- 2 kopjes bouillon
- 3 tenen knoflook
- Italiaanse kruiden
- 1 pakje boursin
- olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten in stukjes
- 2 pakjes gezeefde tomaten
- 4 stengels selderij
- 0,5 bosje worteltjes
- 2 grote uien
- 2 grote paprika’s
- 0,5 rol zoute roomboter
- 4 eetlepels bloem
- 0,5 liter melk
- 4 ons zeer oude kaas in plakjes of geraspt
- Lasagnebladen (Grand Italia groen of wit)
Bereiding
Voor de bechamelsaus. Smelt in de kleine pan heel zachtjes de roomboter, voeg de bloem erbij en ga heel hard roeren totdat alle bloem opgenomen is door de boter. Op dit moment voeg je een grote scheut melk toe en ga je nog harder roeren. Voeg nu om en om melk en kaas toe en blijven roeren totdat het een smeuďge massa is.
Als de tomatensaus voldoende is ingekookt, verwarm je de oven voor op 200 graden. De lasagneschaal invetten en een kleine schep tomatensaus op de bodem aanbrengen. Daarna een laag lasagnabladen, een dikkere laag tomatensaus en weer bladen. Nu een laag bechamelsaus en weer een laag bladen enz. Eindig altijd met een laag bechamelsaus. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en na ruim een half uur even in de over kijken. Is de bovenkant bruin en pruttelt het lekker, dan is de lasagne klaar!!