RECEPT KABELJAUW UIT DE OVEN MET TOMAAT EN CITROEN

Vis gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 dikke kabeljauwfilets (of andere witvis)
  • 2 tomaten, in 8 schijven
  • 1 grote citroen, in 8 flinterdunne schijven
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • zout en peper
  • 4 el olijfolie
  • 50 ml water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kruid de vis met zout en peper. Meng 2 el olijfolie met het water en giet dit gelijkmatig over de bodem van een ovenschaal. Leg de schijven citroen in groepjes van twee op gelijke afstand van elkaar. Leg op iedere twee schijven een laurierblad. Leg dan op ieder groepje een visfilet en leg op elke filet twee schijven tomaat. Strooi de fijngesnipperde ui, de kappertjes, de basilicum en nog wat zout en peper over het geheel en giet de resterende 2 el olie erover. Zet de schaal 15 minuten in de oven.

Recept 20 keer bezocht en 302 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het gaat straks de oven in. dit gaat helemaal goed komen, vooral met de zelf gevangen kabeljauw. daar kan niemand tegen op.
bedankt voor t recept.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Was heerlijk, ook zonder de kappertjes gemaakt, wat doperwtjes uit de diepvries toegevoegd, lekker met zelfgemaakte aardappelpuree;)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie De tomaat geeft er de frisse kleur aan het oog wil ook wat. Zonder kappertjes gemaakt die had ik niet in huis. Heerlijk recept om vaker even snel te maken en GEZOND!!!! Dikke 10 verdiend.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb het gemaakt zonder de kappertjes, want die had ik niet in huis, wel heb ik een stengel selderie toegevoegd. Volgens mij kan je het dit gerecht in vele vaiaties maken.
Een dikke 10!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het nu in de oven, en als het smaakt zoals het eruit ziet kan er niets meer misgaan.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het staat nu in de oven, het ziet er zo in de schaal al smaakvol uit.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heerlijk en makkelijk te maken. Lekker voor een zomerse dag met stokbrood en sla. Heb er provencaalse kruiden over gestrooid.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Echt heel lekker en ook snel te maken. Ik combineer het met aardappeltjes uit de oven en een salade! Erg lekker!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg smakelijk en gemakkelijk te bereiden. Ook zonder de kappertjes blijft het lekker .

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Erg lekker recept, ook erg makkelijk te maken. Ik combineer het zelf met zoete aardappel puree, en een pittige groentencurry.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker, zeer gemakkelijk en ik ga de volgende keer iets meer tomaat toevoegen, lijkt me nog lekkerder.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie prima gerecht . snel en gemakelijk

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Makkelijk, snel en HEERLIJK.