RECEPT HONING TIJM SAUS

Recept voor sjieke Tijm Saus, lekker bij een varkenshaasje, kalfsentrecote of ander rood vlees.

Saus gerecht uit Frankrijk , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel zachte honing
  • 4 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 3 gr verse tijm
  • 3 1/2 dl kalfsfond
  • 50 gr koude boter

Bereiding

Doe de lepel roomboter in een sauspan en voeg de honing toe. Laat de honing op hoog vuur lichtbruin worden (karameliseren).
Blus af met de azijn en de witte wijn en kook het geheel op zacht vuur tot de helft in. Doe de tijm en de kalfsfond erbij en laat het tot 1/3 inkoken. Neem de saus van het vuur en zeef haar. Verwarm de saus opnieuw en klop er de 50 gr koude boter door.
Houd de saus warm, maar laat haar niet meer koken.

Recept 257 keer bezocht en 90 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,4 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie je zou eventueel de tijm ook nog iets aan kunnen bakken in een droge pan, voor smaak versterking,
proberen zou ik zeggen !

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie 4 eetlepels azijn is veel te veel naar mijn smaak, ik moest er 2 eetlepels honing aan toe voegen om de smaak weer enigzins acceptabel te maken. Kan dat liggen aan de soort azijn? Of zijn daar geen soorten in?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie smaakt erg goed, volgende keer iets meer in laten koken, nu een beetje dun.


Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie was erg smaalvol. overtrof de verwachtingen misschien iets meer tijm. maar dat moet ieder vzich bepalen.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie we gaan zo beginnen

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie we zijn benieuwd.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Bedankt! dankzij jullie kan ik mijn menu-uitwerkingen compleet maken..(ben nl leerling Kok)
het is een heel goed recept. zou zelf demi glace erbij doen maar zo kan het ook prima :)