RECEPT EEND MET SINASAPPELSAUS
Heerlijk recept, heb het zelf voor 2 personen gemaakt en zonder de sinasappelpartjes! Door het gewoon zo te proeven dacht ik dat de saus te zoet was, maar met de eend was het heerlijk!
Gevogelte gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 3 el suiker
- 2 el water
- 2 el witte wijnazijn
- 3 dl sinasappelsap
- 2 el gehakte sjalot
- 3 dl sterke kippebouillon (of gevogeltefond)
- 4 sinasappels, de partjes losgesneden.
- 4 eendeborstfilets met vel
- 2 el ijskoude boter
- 2 el geraspt sinasappelvel
Bereiding
Wat olie in een pan verhitten. Het vel van de eend op veel plekken insnijden en flink kruiden met zout. In de olie eerst de onderkant bakken, heel eventjes dichtschroeien. Dan de velkant bakken, er zal flink wat vet vrij komen uit het vel. Pan beetje schuinhouden zodat je het velletje eigenlijk krokant frituurt in de olie en zijn eigen vet. Eventueel de andere kant ook nog even bakken. Zorg dat het velletje mooi krokant is, als het goudbruin gekleurd is. Deze manier werkt perfect om het vel mooi en krokant te krijgen. Doe een paar el van het bakvet bij de saus.
Eend uit de pan nemen en aan beide kanten kruiden met peper en zout. De eend in mooi plakjes snijden.
De saus verwarmen, de partjes en raspsel er door roeren, tot ie begint te pruttelen, van het vuur nemen en de koude boter er door roeren tot gesmolten.
De saus om de eend heen gieten, niet er op anders wordt het velletje zacht.
Eet smakelijk.
Wij hadden het gegeten met gegratineerde aardappeltjes en boontjes.