RECEPT VIETNAMESE GEBAKKEN RIJST

Vegetarische gerecht uit Vietnam voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 bosuien, gehakt
  • 3-4 wortels, geraspt
  • 200 gram taugé
  • 2 grote eieren, geklutst
  • Voor de dressing:
  • 3 el vissaus (nam pla)
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • zout naar smaak
  • 1 pak gekookte en afgekoelde rijst
  • 3 el olie
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 rode chilipepers, zonder zaadjes en gehakt
  • 2-3 el gehakte koriander of munt
  • 4-5 el drooggeroosterde pinda's

Bereiding

Verhit 1 el olie in een wok op middelhoog vuur en roerbak de eieren 30 seconden. Haal uit de wok en zet apart.
Doe de resterende 2 el olie in de wok en voeg de bosuien, de knoflook en de chilipepers toe. Roerbak 30 seconden en voeg de wortels toe. Roerbak weer 30 seconden en voeg de taugé toe. Doe na 10 seconden de rijst erbij en roerbak ca. 3 minuten.
Roer ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de eieren door de rijst samen met de dressing en tweederde van de koriander of munt.
Bestrooi de rijst met de resterende kruiden en de pinda's en serveer.

Recept 38 keer bezocht en 52 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie echt een TOP rijstrecept!! al voor de vierde keer gemaakt!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie overheerlijk recept. en met die vissaus en koriander is het weer eensd wat anders dan de gewone nasi. lekker met rundvlees in oestersaus.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie echt smullen geblazen, hadden er wel wat kiop doorgedaan, niet helemaal vegetarisch dus maar wel lekker!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie mhm vissaus is nie echt een vegetarisch ingrediënt.. verder klinkt t goed, alleen ff een vervanging van de vissaus vinden

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Gister heb ik dit gemaakt met sate erbij, echt supergoed!!!