RECEPT VARKENSFILET MET CHAMPIGNONS EN GEMBER
Vlees gerecht uit Thailand voor 4 personen
Ingredienten
- Voor de marinade:
- 2 el lichte sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 1 1/2 el maïzena
- 1 tl sambal (of meer naar smaak)
- verder:
- 500 gram varkensfilet, in reepjes
- olie
- 1 bakje champignons, de kleine gehalveerd en de grote in vieren
- 1 flinke el fijngehakte gember
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 kleine rode chilipepers, in reepjes
- 125 ml heet water
- 2 el vissaus
- 3 el donkere sojasaus
- 2 lente-uien, in ringetjes
- half bosje koriander, fijngehakt
- zout en witte peper
Bereiding
Verhit op hoog vuur een flinke laag olie in een wok en roerbak de champignons 2-3 minuten. Haal ze met een schuimspaan eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de helft van het vlees in de wok en roerbak dit 2 minuten. Haal uit de wok en roerbak de rest.
Giet zo veel olie uit de wok dat er nog een bodempje overblijft. Voeg de gember, knoflook en chilipepers toe en roerbak deze 1 minuut. Voeg het water, de vissaus en de sojasaus toe en laat dit even sudderen. Door de achtergebleven maïzena van het vlees moet de saus al vrij snel indikken. Doe nu het vlees en de champignons erbij en roerbak nog 2 minuten.
Voeg de lente-uien, koriander, zout (niet te veel) en peper toe en laat nog 30 seconden sudderen. Serveer met rijst of noedels.