RECEPT KROKANT VLEES MET KNOFLOOK

Recept voor lekker krokant gebakken spek met knoflook en wat koriander. In Maleisie gehad op straat, super lekker.

Vlees gerecht uit Thailand voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 gram mager spek (eventueel met zwoerd)
  • 1 tl ketoembar
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 tl cayenne, eventueel weglaten
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 2 el vissaus
  • 1 el soja
  • 1 tl suiker
  • 1 tl sesamolie

Bereiding

Maak van de geperste knoflook, cayenne, ketoembar een marinade en marineer het vlees hierin, hoe langer hoe beter.

Verwarm olie in een wok om het vlees te bakken, ruim olie, bijna frituren. Bak het vlees tot krokant, haal uit de pan en laat uitlekken.

Meng vissaus, soja, suiker en sesamolie.

Olie uit de pan halen en zeven, 2 el terug en de gesneden knoflook erbij tot licht bruin. Dan het vlees erbij en het sojamengsel en van het vuur af halen en goed mengen. Als laatste de koriander erbij en mengen.

Meteen serveren met rijst.

Recept 2 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Toppertje! Vlees eerst gemarineerd, een nacht en dan krokant bakken en dan snel met de saus wokken.

Heerlijk.