RECEPT VARIATIES BROOD VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Brood, we eten het dagelijks. Alleen wanneer je het zelf bakt, weet je wat er in zit.

Vegetarische gerecht uit Nederland

Ingredienten

  • VARIATIES BROOD: vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 400 gram volkorenmeel
  • 100 gram sojameel of maïsmeel of volkorenbloem
  • ½ zakje gist
  • 2 theelepels zout
  • 3 dl. lauw water
  • bakblik
  • kom

Bereiding

Door het deeg noten en geweekte rozijnen mengen.


Kneed een soepel deeg van de ingrediënten. Dek de kom af en laat een uur rijzen. Kneed na het uur nog een keer door en leg het deeg in een ingevette en met een beetje meel bestoven bakblik. Laat het blik een ½ uur in de oven staan, om na te rijzen. Bak het brood af in 40 min. op 200 graden.

Tegen de kerst is er zalige amandelspijs te koop in vrijwel elke natuurvoedingswinkel, waar je een heerlijke kerststol van kunt maken. Ik neem altijd twee pakjes en rol die uit zodat het hele brood de vulling krijgt.
Je hebt het deeg al gemengd met noten en rozijnen en heeft een uur staan rijzen. Na het weer gekneed te hebben rol je het deeg uit op een met meel bestoven aanrecht en leg de amandelspijs op de deeglap. Rol de deeglap op en plaats hem in het bakblik en bak het brood af zoals in bovenstaand recept.

Je kunt de amandelspijs ook door het deeg kneden. Je hebt dan maar één pakje nodig.

Wanneer je maïs of sojameel gebruikt kun je die het best in de natuurvoedings winkel kopen omdat de kans dat die vrij is van genetische manipulatie, nog groot is. Maar ook hier niet meer te garanderen.

Recept 5 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!