RECEPT TOMATENSALSA MET BROOD EN QUORNFILET OF TOFU, VEGETARISCH, VEGANISTISCH
Of dit echt een gerecht is dat ze in Brazilië eten, weet ik niet, het leek me daar wel te passen.
Vegetarische gerecht uit Brazilie voor 2 personen
Ingredienten
- TOMATEN SALSA MET BROOD EN QUORNFILET OF TOFU vegetarisch, veganistisch
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- 1 gedroogde rode peper
- 4 vleestomaten
- 1 eetlepel balsamico azijn
- peper
- 2 eetlepels olie
- ciabattabrood
- De sla:
- raketsla
- 50 gram blauwschimmelkaas [weglaten uit veganistisch recept]
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- peper
- 2 quornfilet of doosje roerbaktofu voor veganisten
- verse oregano
- olie om te bakken
Bereiding
pan
schaal
Snipper de ui en verhit 1 eetlepel olie in de pan, waar je de ui in fruit totdat hij goudgeel is. Daarna gas uitzetten en af laten koelen.
De vleestomaten heel fijn snijden, zo ook het Spaanse pepertje en samen met de ui in een schaal doen. Voeg knoflook, azijn, olie en peper toe.
de sla:
schaal
Verkruimel de kaas en voeg de raketsla toe met een dressing van olie, azijn en peper. Meng alles grondig.
filet of tofu
pan
Verhit de olie en ontdoe de quornfilet van zijn gepaneerde jasje. Bak de filet en strooi er oregano over en wat zout. Bak de filet of roerbaktofu 5 min. op hoog vuur en neem ze dan uit de pan.
Neem een stuk ciabattabrood, snijd het open en rooster het een min. of 5 onder de grill. Wanneer je het brood er uit hebt gehaald doe je wat sla er op, daarop de filet en daar weer wat salsa op. Of je doet er de stukjes tofu op.
Je kunt het natuurlijk ook zonder quorn of tofu eten.