RECEPT TONIJN MET PORCINI EN ANSJOVIS

Recept komt van rec.food.recipes

Vis gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 15 gram gedroogde porcini
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • wat marjorein takjes
  • 3 ansjovisjes
  • 1 el kappertjes
  • 6 el extra virgin olijfolie
  • 1 el bloem
  • 1,25 dl witte wijn
  • zout en peper naar smaak
  • 4 tonijnbiefstukken
  • sap van 1/2 citroen

Bereiding

Porcini in heet water wellen, ca. 30 minuten. Als de porcini zandig is, vocht overgieten zonder het zand en de porcini afspoelen.

Porcini met knoflook, peterselie, marjorein, ansjovis en kappertjes fijnhakken. Bak dit mengsel in de olijfolie zachtjes, blijven roeren. Porcinivocht erbij en laten inkoken. Dan bloem er door roeren en nog een minuut bakken, dan wijn erbij en inkoken. Als de saus te dik is, wat heet water toevoegen tot de gewenste dikte is bereikt op smaak brengen met peper en zout.

De tonijn in een hete pan tot de gewenste gaarheid bakken (medium) en kruiden met peper en zout. Op een warm bord leggen en de saus er om heen scheppen. De vis besprenkelen met wat citroensap.

Recept 8 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Paar gedroogte tomaatjes erdoor, wat vette maakt et net ff lekkerder
leuk als voorgerecht snelklaar.


Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Vis net aan gaar (nog net glazig) en geserveerd op een bed van fucilli (lintmacaroni), vermengd met een handje vol zeekraal: geweldig. Mooi uitgebalanceere saus. Eenvoudige bereiding, wat wil je nog meer.