RECEPT TILAPIA VISSCHOTEL

Vis gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 9 sjalotten
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gr.)
  • 500 gr. Tilapiafilet
  • 2 eetlepels citroensap
  • 20 olijven
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak tomato frito 400 gr. (Heinz)
  • 1 dl. Room culinair
  • 1 eetlepel vissaus (of ketjap manis)
  • Gembersiroop
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel fijngehakte dille

Bereiding

Pel en snipper de sjalotten. Wrijf de tomaten met het vocht door een zeef. Snijd de vis in stukken en druppel er wat citroensap over. Hak 12 olijven fijn. Verwarm 2 eetlepels olie en fruit de sjalotten in ca. 5 min. glazig. Voeg de gezeefde tomaten en de tomato fritotoe en laat alles inkoken.
Voeg de gehakte olijven en de room culinair toe en breng de saus op smaak met de vissaus (of ketjap manis),
het overige citroensap, gembersiroop en peper en zout.
Kook de visstukjes 2 minuten in water met zout. Laat ze uitlekken en dep ze droog. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in de hete olie bruin en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verdeel de vis over verwarmde borden en schenk de saus erover. Garneer de vis met de hele olijven en de dille.

Lekker met kruidenbrood

Recept 8 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie De saus is verrukkelijk maar wel overheersend. Ik zou zelf een wat "gewonere"vissoort uitzoeken, als schelvis of koolvis, want de smaak van de tilapia komt niet helemaal tot z'n recht. De wijze echter, waarop je de vis moet klaarmaken vind ik wel weer goed. In feite heb ik twee leuke recepten vanuit één gerecht gekregen. De saus...echt bij andere dingen te gebruiken plus de bakwijze van de vis! daarom toch wel een 7!