RECEPT KABELJAUW UIT DE OVEN

Recept voor gemakkelijke kabeljauw, toegestuurd door Lian Scholte

Vis gerecht uit Nederland , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 400 gr. kabeljauwfilet
  • 1 paprika, in reepjes
  • 4 tomaten , in dunne plakken
  • 2 uien, in ringen
  • wat olijven
  • blikje tomatenpuree
  • handje vol geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak
  • flink stuk roomboter
  • scheut witte wijn

Bereiding

Smelt de boter, doe er de tomatenpuree bij en de peper. Even laten pruttelen dan de kaas erbij en dan gas uit en een flink glas droge witte wijn erbij.

Leg de kabeljauw in een ovenschotel, de ringen ui, paprika en de plakken tomaat er op samen met de olijven en de saus erbij.

De oven is al voorverwarmd op 200 C en dan 3 kwartier erin laten staan.

Stokbrood erbij om dat samen met de saus lekker op te eten. Eet smakelijk en de rest van de wijn, natuurlijk: gezondheid!

Recept 9 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hi, vanavond dit recept gemaakt, had alleen geen paprika in huis, maar zonder was 't ook heerlijk, we hebben dus gesmuld.
Prettige bijkomstigheid vond ik dat de vis na ongeveer 20 minuten in de oven al gaar was, dus hoefden we niet lang te wachten. Ik kijk tussendoor altijd even, dus onze vis was perfect en niet droog geworden.

Dankjewel, wij zullen dit recept vaker maken: snel en makkelijk.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie En de duur van 3 kwartier is een beetje lang, de vis is te droog. Ik denk dat een half uur al lang genoeg is. Verder wel lekker, het lijkt een pizzatopping

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik vraag me wel af voor hoeveel personen de ingrediënten zijn. Of heb ik erover gekeken?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Super lekker en gemakkelijk klaar te maken!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Beste Marco,

het doet me plezier dat mijn recept erin staat. Maar voorverwarmd is met een d en niet wat van de saus, maar alle saus over de vis.

Vriendelijke groeten,

Lian Scholte