RECEPT STUDENTENHAVER IJS MET KANEELYOGHURT

Recept voor een heerlijk nagerecht, wij hebben het mogen proeven na een etentje van Nanneke. Erg lekker!

Zoete gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 100g studentenhaver
  • 4 eetl. amandellikeur
  • 1/2 l roomijs
  • 125ml verse slagroom
  • 1 eetl. suiker
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 150ml vanilleyoghurt halfvol
  • 75 g pure chocolade grof geraspt

Bereiding

Hak de grotere noten uit de studentenhaver kleiner. Roer de likeur door de studentenhaver en laat dit 15 minuten intrekken.
Laat intussen het ijs iets zachter worden. Meng de studentenhaver met de likeur door het ijs en laat het ijs in minimaal 1 uur weer bevriezen.

Bereiden:
Klop de slagroom met de suiker en de kaneel stijf. Spatel de yoghurt erdoor en zet de kaneelroom nog even in de koelkast.
Schep bolletjes ijs op bordjes en presenteer de kaneelroom ernaast. Bestrooi het gerecht met de chocola.

Bereidingstijd ca. 30 minuten; vriestijd minimaal 1 uur.

Recept 5 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!