RECEPT BABBELAAR PARFAIT

Zoete gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • Voor de parfait: Voor de babbelaar:
  • 3 dl slagroom 100gr suiker
  • 5 eierdooiers iets water en azijn
  • 100gr suiker 50gr boter

Bereiding

Maak van suiker en water/azijn een karamel en voeg als laatste de boter toe,totdat het een glimmende en egale massa is.
stort de karamel uit op een granieten plaat en laat het afkoelen.
breek daarna de karamel tot kleine stukjes en houdt deze achter.

Klop room tot yoghurt-dikte en bewaar deze daarna in de koelkast.
Klop nu de eidooiers en de suiker in beslagkom, in een pan met kokend water,totdat deze massa op lichaamstemp. is.
haal daarna de beslagkom uit het water en klop de massa door totdat deze koud is.
Voeg dan room en babbelaar toe en giet deze massa in een passende vorm. zet deze drie uur in de vriezer,totdat het bevroren is.
stort parfait op een bord en doe er wat vanillesaus en slagroom bij

Recept 28 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie wt the f*ck zijn deze dinge

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Leuk recept komt zeker uit Zeeland volgens mij. Maar het is volgens mij geen echt babbelaar recept! Komt dit uit Oostkapelle? volgens mij wel lekker maar erg zoet.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ikke snap t niet =P kan iemand mij uitleggen wat nou psies de babbelaar is en wat de parfait? en wat moet je doen met die stukjes caramel? of is dat de parfait? snap er nix van.. als die woorden =P
groetjes, manouk

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie ikke vint vies

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie jesper vind het lekker dus