RECEPT PEREN MET YOGHURTROOM

Zoete gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 2,5 dl biogarde-yoghurt
  • 2,5 dl geklopte slagroom
  • 3 eetl bruine suiker
  • 4 handperen
  • 0,5 l witte wijn
  • 4 eetl suiker
  • 1 kaneelstokje

Bereiding

Begin een dag van te voren. Roer in een kom de geklopte slagroom door de yoghurt. Maak de bovenkant glad en strooi er de bruine suiker over. Dek de kom af en zet ‘m een nacht in de koelkast.
Schil de peren, snijd ze doormidden en haal het klokhuis eruit. Doe de wijn in een pan, met de suiker en het kaneelstokje en breng aan de kook. Voeg de peerhelften toe, sluit de pan en laat zachtjes 20-30 minuten koken. Haal de peerhelften er voorzichtig met een schuimspaan uit, en kook het wijnmengsel in tot een lichte siroop. Giet die over de peren in een bakje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Roer vlak voor het serveren de bruine suikerlaag door de slagroomyoghurt. Verdeel het over vier bordjes. Leg er op ieder bord twee peerhelften bovenop en schep er wat wijnsiroop over.

Recept 10 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!