RECEPT SPERZIEBONEN MET GEHAKT

De verhouding groenten/vlees kan naar eigen smaak aangepast worden

Groente gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 300 gram runder- of lamsgehakt
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 50 gram boter
  • 2-3 tomaten, ontveld en gehakt
  • 150 ml runderbouillon
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 el azijn
  • snufje suiker
  • 1 1/2 el gehakte verse munt
  • zout en peper

Bereiding

Kook de sperziebonen 5 minuten in water met zout. Giet ze af en spoel ze af met koud water.

Fruit in een braadpan de ui en knoflook glazig in de boter. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de tomaten, bouillon, cayennepeper, azijn, suiker en zout en peper erbij en laat onafgedekt 10-12 minuten stoven.
Doe nu de sperziebonen erbij en laat nog 10 minuten stoven. Voeg eventueel wat water toe.
Roer 1 el munt erdoor en serveer met de resterende halve el eroverheen gestrooid.
Rijst(pilaf) past er goed bij.

Recept 7 keer bezocht en 54 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk recept en erg eenvoudig! ik doe er wel een uitje en een tomaatje extra bij. Bij mij thuis wordt het meestal gegeten met een lekker biologisch aardappeltje. Absoluut een aanrader!