RECEPT AUBERGINEROLLETJES

Groente gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 grote aubergines, in de lengte in plakken gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 Turkse of Spaanse groene pepers, fijngehakt
  • 4 tomaten, ontveld en 2 fijngehakt en 2 in schijfjes
  • 250 gram lams- of rundergehakt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • zout en peper
  • 1 tl komijn
  • 1 1/2 tl paprikapoeder
  • olie
  • boter

Bereiding

Bestrooi de plakken aubergine met flink wat zout en laat ze een half uur staan zodat het bittere vocht eruit trekt. Spoel ze dan af en dep ze droog.

Meng het gehakt met de uien, knoflook, pepers, fijngehakte tomaten en kruiden.

Verhit een laagje olie in een grote koekenpan en bak de plakken aubergine 2 minuten aan weerszijden tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg op iedere plak aubergine wat van het gehaktmengsel en rol de plak op. Leg de rolletjes naast elkaar in een beboterde ovenschaal en verdeel er de schijfjes tomaat over. Leg hier en daar een klontje boter erop en kruid met peper en zout. Giet er 100 ml water bij en zet de schaal afgedekt 30-40 minuten in de oven.

Serveer er rijst bij en een schaaltje Turkse yoghurt met uitgeperste knoflook erin.

Recept 3 keer bezocht en 29 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heyyy het is imambayildi hahahaha echt lekker hoor en tuurlijk ook wat rijst erbij hmmmmmmmmmmm

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Smakelijk gerecht. Ziet er ook leuk uit en niet moeilijk om te doen.