RECEPT SALADE MET GEGRILD VARKENSVLEES NAM TOK MOO

Een thaise salade met varkensvlees en kruiden, de pittigheid kun je vrij gemakkelijk in bedwang houden door wat minder chilivlokken toe te voegen. De koriander en munt zijn de hoofd smaakmakers.

Salade gerecht uit Thailand voor 2 personen

Ingredienten

  • 250 gram varkenshaas (je kunt ook vetter vlees als spek nemen, maar ik houd van mager)
  • 1 tl sojasaus (thaise)
  • 1/2 el witte peper
  • 0,5 dl water
  • sap van 1 limoen
  • 1 el tamarindepasta
  • 1/2 el suiker
  • 1 el vissaus (nam pla)
  • 1/2 tl zout
  • 3 el gemalen, geroosterde rijst (rooster rijst in droge pan tot goudbruin, maal fijn in vijzel)
  • 1/4 - 1/2 tl chili vlokken
  • 10 munt blaadjes, grof gesneden
  • 1/4 kopje koriander, grof gesneden
  • 1/4 kopjes, lenteui gesneden
  • 1/4 kopjes sjalotten, dun gesneden

Bereiding

Marineer vlees in sojasaus en peper en laat minimaal een half uurtje staan.

Grill het vlees tot bijna gaar en laat afkoelen. Snij in dunne reepjes.

Verwarm water in een pannetje en voeg vlees toe en roer een paar minuten door elkaar. Haal van het vuur af en doe de rest van de ingredienten erbij en meng goed.

Voeg zoveel chilivlokken toe als je zelf aan kan.

Meteen serveren.

Recept 6 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!