RECEPT RUNDVLEES NOEDEL BOWL
Noedel gerecht uit China voor 4 personen
Ingredienten
- 1 kg rundvlees, mals
- 2 el mosterdpoeder
- 1/2 tl zout
- 1 tl sesamolie
- 250 gr. champignons, in kwarten gesneden
- 0,5 dl japanse soyasaus
- 0,5 dl rijstazijn
- 1 el honing
- 1 el tomatenpuree
- 1 el geraspte gember
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 paksoy, grof gesneden
- 2 lenteuitjes, in 2 cm stukjes
- 2 el pindakaas
- 250 gram noedels, Udon bijvoorbeeld
- 1 el gehakte korianderblaadjes
Bereiding
Mosterd en zout mengen. Vlees inwrijven met zout-mosterd mengsel. Olie verhitten in pan op medium vuur en vlees daarin rondom bruin bakken. Champignons op de bodem van een ovenschaal leggen, daarop het stuk vlees. Ca. 30 minuten roosteren, tot gaar.
Soya, azijn, honing, tomatenpuree, gember en knoflook mengen. Vlees tijdens het roosteren elke 5 minuten bedruipen met dit mengsel. Na 20 minuten de lenteui aan het vlees toevoegen.
Overgebleven soja mensel met de pindakaas in een pannetje verhitten. Vlees uit oven nemen en warm houden. Champignons en lenteui aan soja mengsel toevoegen en 2 minuten mee laten pruttelen. Noedels gaar koken en afgieten, met deksel op pan laten staan en daar de paksoy aan toeveogen en 2 minuten mee laten stomen.
Champignons uit ovenschaal nemen en doorroeren met de koriander. Vlees in dunne plakjes snijden. Om te serveren vlees, champignons en pasta samen lichtjes omgooien.