RECEPT RIJST MET TOMATEN

Weer eens wat anders dan gewone witte rijst

Rijst gerecht uit Turkije voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 3 el boter
  • 3 rijpe tomaten, ontveld en in kleine stukjes
  • 4 1/2 kopje water of kippen- of groentebouillon
  • 3 kopjes langkorrelige rijst (geen snelkook), een half uur geweekt en goed afgespoeld
  • zout

Bereiding

Smelt de boter in een pan en voeg de tomaten toe. Laat een paar minuten bakken en voeg dan het water of de bouillon toe. Laat even inkoken en doe dan de rijst erbij en zout (in het geval van bouillon een snufje zout of helemaal geen zout). Roer een keer door en laat afgedekt ca. 15 minuten op zeer laag vuur koken. Het vocht moet nu geheel verdampt zijn. Roer een keer door en laat met het deksel schuin op de pan nog 10 minuten staan alvorens te serveren.

Een lekker bijgerecht voor bv. Shish Kebab.

Tip: het is ook lekker om er voor het serveren nog wat gehakte peterselie doorheen te roeren.

Recept 21 keer bezocht en 31 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Rijst met doperwten en dille
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heb het gemaakt en vond het echt supper lekker.