RECEPT RIJST MET DOPERWTEN EN DILLE

Lekker bij vleesgerechten

Rijst gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 kopjes rijst (geen snelkook)
  • 4 1/2 kopje water
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • zout en snufje peper
  • 2 el gehakte verse dille

Bereiding

Breng het water aan de kook in een pan en voeg de rijst, olijfolie, doperwten en zout en peper toe. Roer een keer door en laat afgedekt op laag vuur koken tot het water verdampt is (na 12-15 minuten).

Roer de rijst met een vork los en meng er de dille doorheen. Laat 5 minuten staan met het deksel schuin op de pan en serveer.

Recept 12 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Rijst met tomaten
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie lekker met ook nog wat pijnboompitten erdoor.