RECEPT POOLSE RUNDERLAPPEN

Vlees gerecht uit Polen voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 gram runderlappen
  • 75 gram boter of margarine
  • 1 el bloem
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 potje zure room
  • zout en peper

Bereiding

Kruid de runderlappen met zout en peper. Verhit de boter in een zware braadpan en bak de lappen rondom bruin. Haal ze uit de pan en voeg de uien en de knoflook toe. Fruit ze licht en strooi er van het vuur af de paprikapoeder over. Roer even door, doe het vlees terug in de pan en giet er zoveel water bij dat het vlees net niet onder staat. Laat ca. anderhalf uur stoven met het deksel op de pan. Controleer wel tussentijds of het niet droogkookt. Haal de lappen uit de pan en voeg de tomatenpuree, de zure room en zout en peper toe. Voeg ook eventueel nog een scheutje water toe. Warm even door (niet meer laten koken) en giet de saus over het vlees. Lekker met aardappelpuree.

Recept 13 keer bezocht en 23 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie fijn recept, simpel en stevig, gaat hier vaker gevbeuren.