RECEPT PINCHOS MORUNOS

Recept voor de bekende 'rode' spiesjes uit Spanje. Verkocht in tal van Spaanse snackbars aan de boulevards.

Tapas+Mezze gerecht uit Spanje , geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • Marinade
  • olie
  • De kruidenmix:
  • 1 deel witte peper
  • 4 delen komijnpoeder
  • 3 delen paprikapoeder (zoet)
  • zout
  • Vlees, rund, lams, varkens of kip

Bereiding

Meng de kruiden met het zout.

Doe het vlees in een schaal en giet hier voldoende olijfolie in, zodat alles een ruim olie laagje heeft. Dan beetje bij beetje de kruiden toevoegen totdat alles bedekt is met de kruiden en dan liefst een dag laten staan.

Serveren met stokbrood.

Recept 26 keer bezocht en 45 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,4 obv 7 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hoi

er staat
De kruidenmix:
1 deel witte peper
4 delen komijnpoeder
3 delen paprikapoeder (zoet)
zout
maar mijn vraag is hoeveel gram b.v de peper is en de rest op 1 kg vlees.

bedankt

Kijk even op www.spanjewinkel.nl. Daar staat een pakje kruiden (62 gram) dat goed is voor 2 kilo vlees. In dat pakje zitten dezelfde ingrediënten in dezelfde verhouding als hier aangegeven. Dus halveren zou ik zeggen.
Groeten en succes. Ga het zelf ook proberen.

Jim.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hoi

er staat
De kruidenmix:
1 deel witte peper
4 delen komijnpoeder
3 delen paprikapoeder (zoet)
zout
maar mijn vraag is hoeveel gram b.v de peper is en de rest op 1 kg vlees.

bedankt

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ik hop dat ze cht zo lkr smaken als iederen zet.. ik ben verslaafd heriaan...
ik ga ze geliujk maken ,.. en dna heerlijk msullem
dankdankdnadkanadkadnakdnadkandkndkd

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Deze zijn inderdaad erg lekker. Smaakt authentiek.
Silvia: Even op de barbecue, op de grilpan of, desnoods, in een hete koekenpan.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie ik mis toch even wat ik na een dag marineren met dit recept verder moet doen... ik neem aan dat het vlees nog gebraden moet of anders in de oven?

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Lekkerrrrrr..

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Seer enthousiast over de site eb de pinthos

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit is het echte Spaanse recept. Wat hebben wij lekker gegeten.. Viva la Spania..

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit zijn echt die spiesjes die je kunt kopen op een Spaanse boulevard! Zeker als je ze ook nog op de bbq klaar maakt.