RECEPT ALBONDIGAS IN TOMATENSAUS

De bekendste tapa, mag nooit ontbreken, lekker met veel brood en saus.

Tapas+Mezze gerecht uit Spanje

Ingredienten

Foto: Albondigas in tomatensaus
  • 100 gr. witbrood
  • 1 dl melk
  • 500 gr. kalfsgehakt
  • 1 el peterselie, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • zout
  • 2 eieren
  • bloem
  • olijfolie
  • Voor de saus
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 el bloem
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml droge witte wijn
  • 7,5 dl runderbouillon

Bereiding

Saus
Bak de ui en wortel ca. 10 minuten op laag vuur in de olijfolie. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot bruin.

Voeg de tomatenpuree toe een laat 1 minuut mee fruiten. Blus af met witte wijn.

Voeg de bouillon toe en laat ca. 20 minuten inkoken. Breng op smaak met zout.

Gehaktballetjes
Week brood in melk en knijp uit. Meng met gehakt, peterselie en knoflook. Breng op smaak met zout en meng goed. Draai hier balletjes van en haal ze door de bloem.

Bak de balletjes mooi bruin in de koekenpan in de olijfolie.

Pureer de saus in keukenmachine en voeg toe aan de balletjes en zet dit nog ca. 25 minuten in de oven op 180C.

Recept 14 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit gerecht maak ik af en toe. Het smaakt namelijk ook erg lekker bij de spaghetti. Een aanrader.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie deze balletjes zijn echt hopi froes swa......
hooooopi froes!!!!!