RECEPT PASTA ROSALIE
Recept, genaamd naar onze dochter Rosalie, gekregen van de buurman. Lijkt me een super recept, garnalen, knofloook, ansjovis, zongedroogde tomaatjes, kan niet mis gaan!
Pasta gerecht uit Italie voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- knoflook 2 tenen voor de garnalen,
- 1 teen voor de saus,
- kappertjes,
- ansjovis (in olijf olie) bij de AH/john west,
- 1 bakje cherry of kleine roma tomaatjes,
- gedroogde tomaten in olijfolie (glazen pot) of zelfgemaakt,
- peterselie,
- grote/jumbo garnalen (ik doe meestal 2 bakjes van de AH vind ik lekker, 1 is zo weinig)
- Pasta (merk barilla la Collezione mafaldine) past er goed bij,
- Parmezaanse kaas
Bereiding
2 tenen knoflook snipperen, beetje olijfolie in de pan... knoflook effe bakken daarna de garnalen erin tot knapperig/lichtbruin, vocht moet weg zijn.
Daarna flinke hand peterselie erbij doen, effe meebakken tot het goed opgenomen is, dan eruit scheppen in een schaaltje.
Dan alle ansjovis in de pan doen (met olijfolie), kijk uit pan is heet, kan flink spetteren, meestal doe ik de pan effe van het vuur. Daarna het vuur weer opvoeren. Belangrijk ansjovis, moet helemaal opgelost zijn.
Daarna alle roma tomaatjes toevoegen (gehalveerd), 1 teen knoflook gesnipperd, gedroogde tomaten in olijfolie stuk of 5 (fijngesnipperd) dit goed fruiten.
Na 3 minuten 3 theelepels kappertjes, mee fruiten (niet te hoog vuur). Belangrijk roma tomaatjes goed bakken tot alle vocht eruit is. Op het laatst, handvol peterselie erin goed mengen.
Als de pasta klaar is, is de saus ook klaar.
Pasta goed uitlekken, in de pan doen met de saus, goed vermengen, garnalen erbij.
Parmezaanse kaas erover eet smakelijk.