RECEPT GEDROOGDE TOMATEN

Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang-Wondergem

Groente gerecht uit Italie

Ingredienten

Foto: Gedroogde tomaten
  • Tomaten
  • Olijfolie
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Knoflook, ongepeld, grofgesneden
  • Laurier, verkruimeld
  • Peper

Bereiding

Ontvel de tomaten, halveer en ontpit ze (bewaar vellen en pitten in de
diepvriezer voor de warme tomatenvinaigrette, saus of fond) Besprenkel een bakplaat met olijfolie en strooi daar peper, tijm,
rozemarijn, laurier en knoflook over.
Leg de tomatenhelften op de bakplaat met de bolle kant naar boven.
Bestrooi ze met peper, tijm, knoflook. laurier en rozemarijn. Sprenkel er
olijfolie er over en laat ze 5 uur drogen in een oven van 70 graden, met het deurtje op een kiertje.
Laat ze afkoelen en bewaar ze, onder olijfolie, in de koelkast. Beperkt
houdbaar.

Recept 4 keer bezocht en 52 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Notendip met groentefrites
Foto: Notendip met groentefrites  

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Uitstekend, alleen wel de bereidingstijd even in de gaten houden.Ik had redelijk grote trostomaten gebruikt en daardoor ongeveer 2 uur extra droogtijd

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Gewoon veel lekkerder dan gekochte gedroogde tomaten. Ik heb dit recept al verscheidene malen doorgegeven.