RECEPT MINI PIZZAS VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Afgekoeld ook heerlijk bij een picknick.
Vegetarische gerecht uit Italie , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- MINI PIZZA’S vegetarisch, veganistisch en vedisch
- 150 gram volkorenmeel
- ˝ zakje gist
- 150 ml lauw water
- 1 theelepel zout
- De saus:
- olie
- 2 teentjes knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- 4 tomaten
- 1 theelepel oregano
- 4 eetlepels tomatenketchup
- van alles wat je er op kwijt wilt:
- rode en groene paprika
- courgette
- 2 eetlepels groene pesto
- champignons [niet in vedsich recept]
- pijnboompitten
- olijven
- oregano
- basilicum
- tijm
- wat geraspte oude kaas [niet voor veganisten]
Bereiding
Kneed het daarna nog eens goed door en rol uit tot een lap van ˝ cm. Snijd in 6 gelijke delen
Verhit de olie en doe de in stukjes gesneden tomaten er bij, plus de andere ingrediënten.
Laat dit 15 min zachtjes koken.
Leg de lapjes op een ingevette bakplaat.
Smeer een laagje saus over het deeg. Doe er stukjes paprika rood en groen, courgette, een paar lepels groene pesto, champignons [niet in vedisch recept] op. Strooi er pijnboompitten op. Snijd ontpitte olijven in dunne ringetjes en verdeel die over de deeglapjes. Strooi er oregano, basilicum en wat tijm op. Je kunt er op het laatst geraspte oude kaas op doen, alleen niet voor veganisten.
Schuif de plaat in de oven en bak de pizza’s in 35 min op 200 graden gaar en erg lekker.