RECEPT BALTI TOFU, VEEGTARISCH EN VEGANISTISCH

Broodjes uit Baltimore.

Vegetarische gerecht uit Amerika

Ingredienten

  • BALTI TOFU Vegetarisch en veganistisch
  • 1 bakje tofu roerbak
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel kurkuma, koenjit
  • wat zeezout
  • verse peper
  • wat olie
  • 4 pitabroodjes
  • de saus:
  • wat olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder of 3 cm verse gember
  • 1 ui
  • 1 kleine prei
  • 4 grote tomaten
  • 1 groentenbouillonblok
  • 100 gram gekookte kikkererwten
  • 1.5 dl water
  • 2 eetlepels verse koriander
  • scheutje room, hoeft niet

Bereiding

De tofu met de kruiden en 1 eetlepel olie mengen en aan stokjes rijgen. De stokjes moeten nat zijn anders verbranden ze op de barbecue. Je kunt de stukjes tofu ook zo roosteren.

wok

de saus:
Doe wat olie in de wok en fruit de knoflook.
Voeg dan de gember toe en roerbak dit gedurende een aantal min. Voeg daarna de gesnipperde ui en in dunne ringen gesneden prei toe. Na een paar min de tomaten. Voeg daarna de kikkererwten, water plus bouillonblok en koriander toe. Laat alles een tijdje, ongeveer 10 min pruttelen.
Giet het gerecht in een kom en maak er een gladde saus van met de staafmixer.
De pitabroodjes op de grill of barbecue leggen en na een paar min opensnijden. Salade onder in het broodje leggen, daar wat tofu en een dikke laag saus op.
Eet smakelijk.

Recept 26 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!