RECEPT KOKOSBROOD, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Een zalige lekkernij, met of zonder een toefje slagroom.

Vegetarische gerecht uit Amerika , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • KOKOSBROOD
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels maïsmeel of bloem
  • 125 gram roomboter of planten margarine
  • 50 gram kokos
  • 50 gram oerzoet, rietsuiker of fructose
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 50 gram abrikozen
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 banaan in plakjes
  • 1 dl multi vruchtensap uit de natuurwinkel
  • mespuntje kardamom

Bereiding

Meng alle ingrediënten tot een mooi samenhangend deeg en verdeel het in een beboterde ronde bakvorm. Bak af in 35 min op 180 graden.
Na 25 min bakken haal je het kokosbrood even uit de oven en strooi je nog wat kokos over het brood. Laat nog 10 min bakken. Haal het brood uit de oven en leg een groot bord op de vorm. Keer het geheel om zodat het brood op het bord ligt. Leg er dan nog een bord op en draai weer om. Nu ligt het brood goed. je kunt hem warm of koud serveren. Ik vind koud persoonlijk het lekkerst maar ieder zijn of haar smaak.

Recept 8 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ben gek op kokosbrood, bak er zelf soms ook een, maar vind dit een hele lekkere creatie, ga hem beslist ook maken. En zocht ook naar het voormalige kokosbrood zoals hierboven al gevraagd werd. Heb die zelfs al opgezocht op het internet maar nergens meer kunnen vinden of in welke winkel deze eventueel nog verkrijgbaar is. Lekker als beleg.
M.vr.gr.Hetty

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker voor het weekend, ik doe het in een broodvorm en doe er een theelepel bakpoeder bij anders blijft hij erg plat.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hallo, ik heb even een vraagje. Is dit het gewone kokosbrood uit de winkel, je weet wel van die dunne plakjes, met roze en wit, of bruin(cacao) met wit? Dat weet ik namelijk niet en dat kokosbrood vind ik echt heerlijk. Ik dacht mischien is dit wat anders, omdat je alles in een bakvorm moet doen, en ik weet niet hoe dik het dan word. Dus dit was mijn vraag. Als dit het gewone kokosbrood uit de winkel is, ga ik het zeker maken! Alvast bedankt!