RECEPT MAROKKAANSE AARDAPPELSTOOFPOT

Groente gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 gram aardappels, in blokjes van 2 cm
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 dl water
  • zout en witte peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 laurierblad
  • 2 tomaten, ontveld en in vieren
  • 1 tl komijn
  • 1/2 bosje koriander, gehakt

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan op halfhoog vuur en bak daarin de ui en knoflook 5 minuten. Dep de aardappelblokjes droog en doe ze in de pan. Bak ze al omscheppend ca. 5 minuten en voeg dan de tomatenpuree, het water, zout en witte peper, cayennepeper, kurkuma, en laurier toe. Sluit de pan en laat op laag vuur ca. 15 minuten koken tot de aardappels net gaar zijn.
Doe de tomaten en de komijn erbij en laat nog 5 minuten sudderen. Roer er de koriander door en dien op.

Recept 14 keer bezocht en 41 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!