RECEPT GEROOSTERDE AUBERGINES

De specerijen geven een lekkere kruidige smaak aan deze aubergines.

Groente gerecht uit Marokko voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 2 middelgrote aubergines
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl cayennepeper
  • zout
  • 1 el gehakte verse munt
  • 1 citroen, in 4 partjes

Bereiding

Snijd de aubergines in de lengte in plakken en bestrooi ze met zout. Laat ze zo 30 minuten staan, spoel ze dan af en dep ze droog.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng de paprikapoeder, komijn, cayennepeper en zout naar smaak door de olie en bestrijk hiermee de plakken aubergine aan beide kanten. Leg ze op een bakplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin.

Bestrooi de aubergineplakken met de munt en geef er de partjes citroen bij om erover uit te knijpen.

Tip: de plakken kunnen ook heel goed boven de barbecue worden gegrild.

Recept 7 keer bezocht en 31 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heb het al een paar keer gemaakt : echt heel erg lekker !

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het is een feit,

gegrilde aubergines lijden tot overmatig kwijlen en weten diepmonsterlijke hongergrollen in de buikstreek te verwekken.

Erg lekker om aan de kruidenolie nog een snuifje kaneel toe te voegen. Zwarte peper wordt blijkbaar steeds vergeten in noord afrikaanse recepten maar ook dit specerij weet u eiplantsmaak tot het orgastische te verheffen.

M