RECEPT BLOEMKOOLSALADE

Een salade met een fris-pittige dressing die lauwwarm of koud kan worden geserveerd.

Groente gerecht uit Marokko voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 blik kikkererwten à 200 gram (uitgelekt)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • sap van 1 grote citroen
  • 1/2 tl harissa (chilipasta)
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 150 ml yoghurt
  • zout en peper
  • 2 el gehakte peterselie of koriander

Bereiding

Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met zout 5 minuten en giet ze af.

Roer ondertussen in een kommetje de knoflook, het citroensap, de harissa, de komijn en paprikapoeder, 1 eetlepel peterselie of koriander, de yoghurt en zout en peper door elkaar.

Doe de bloemkoolroosjes samen met de kikkererwten in een grote schaal en meng er de yoghurtdressing doorheen. Strooi er de resterende eetlepel peterselie of koriander over en serveer meteen lauwwarm, of laat het geheel afkoelen en serveer koud.

Tip: vervang eventueel de kikkererwten door doperwten.

Recept 12 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Prima salade, echt lekker van gegeten. kon niet zo gauw harissa vinden en had gewoon sambal gebruikt, werkt ook goed.