RECEPT AARDAPPELS IN PITTIGE SAUS

Een lekker pittig bijgerecht voor bv. vlees of vis van de gril

Groente gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2-3 tl harissa (gekruide chilipasta - Marokkaanse of Turkse winkel)
  • 1 flinke el tomatenpuree
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl karwijzaad
  • 750 ml water
  • 1 kg aardappels, geschild en in plakken
  • zout en peper
  • 3 el gehakte bladpeterselie

Bereiding

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en harissa. Voeg de tomatenpuree, het komijn- en karwijzaad en het water toe en breng al roerend aan de kook. Doe de aardappels en wat zout en peper erbij en laat het geheel afgedekt 15 minuten op laag vuur sudderen.
Controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit. Doe dan de peterselie erbij en laat nog 5 minuten sudderen.

Recept 13 keer bezocht en 33 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie En daarna de aardappels bakken, dat is heerlijk

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Heel apart aaradappelgerecht en inderdaad lekker pittig met die harissa. Wij hadden er koriander door gedaan i.p.v. peterselie en wat gehakte zwarte olijven. Smaakte goed bij onze gegrilde kip, weer eens wat anders dan die eeuwige rijst.