RECEPT MADEIRASAUS

Saus, lekker bij rundvlees.......

Saus gerecht uit Frankrijk , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 el boter
  • 3 el bloem
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 liter licht gezoute bouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 gesneden champignons
  • 1 dl madeira
  • 1 kleine wortel, gehakt
  • 1 medium ui, gehakt
  • 2 peterseliestengels, gehakt
  • 1 tijmtakje, gehakt
  • 1/2 laurierblaadje

Bereiding

Fruit de wortel en ui in de boter en bruineer de groenten. Voeg de bloem toe, goed mengen en bak de roux zachtjes tot een goudbruine kleur onstaat. Af laten koelen en verdunnen met witte wijn, beetje bij beetje toevoegen. Voeg 7 dl bouillon toe, de tomatenpuree, peterselie, tijm en laurier. Voeg de champginons toe (die al eventjes zijn gebakken). Aan de kook brengen en daarna 45 minuten laten pruttelen, af en toe het vet er af scheppen. Daarna door een zeef gieten, alle sappen er uit drukken. Weer aan de kook brengen en 30 minuten laten koken. Af en toe een el overgebleven bouillon toevoegen. Door een doek gieten en opnieuw verhitten en op hoog vuur in laten koken tot 2 dl. Voeg de madeira toe en nog 5 minuten laten sudderen.

Eventueel nog wat koude boter doorheen kloppen.

Recept 138 keer bezocht en 31 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Vele recepten van Madeirasaus zijn zonder tomaten, wat ik spijtig vind, een goede madeirasaus is met tomaat, en dit recept is voortreffelijk. Ook wij hebben er kalfstong bij gegeten die ik vooraf gekookt had in een groentebouillon, deze bouillon heb ik gebruikt om de saus te maken. Héérlijk!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie met gebakken kippenlevertjes en de groenten waren gebakken appelen, heerlijk

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie wij hadden een kalfstong en daar wilden wij madeirasaus bij hebben. Uw recept was voortreffelijk en in goede combinatie wij hebben er van genoten, en het is beslist aanteraden ook zelfs bij culinaire feestjes.