RECEPT LINZENSOEP MET MUNTYOGHURT

Een pittige soep met een fris tintje.

Soep gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 el olie
  • 2 uien, gehakt
  • 1 el gehakte verse gember
  • 2 wortels, in schijfjes of blokjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes
  • 400 gram rode linzen, gewassen
  • 1 1/2 el currypoeder (toko)
  • 2 liter kippen- of groentebouillon
  • 350 ml Griekse yoghurt
  • 2 el gehakte verse munt
  • 2 el gehakte verse koriander (optioneel)
  • zout en cayennepeper naar smaak

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, gember, wortel, bleekselderij en aardappels toe. Bak 7-8 minuten en voeg dan de linzen en de currypoeder toe. Laat nog 2 minuten al roerend bakken en doe de bouillon erbij. Laat afgedekt 1 uur zachtjes sudderen. Maak op smaak af met zout en cayennepeper.

Roer de munt en eventueel de koriander met een snufje zout door de yoghurt. Verdeel de soep over soepkommetjes en leg op iedere portie een flinke schep muntyoghurt. Eet er brood bij.

Recept 9 keer bezocht en 36 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Echt helemaal perfect dit recept. Dit moet ke proberen als je van indiaas eten houdt!