RECEPT LAUWWARME SALADE MET BIEFREEPJES EN PESTODRESSING
Recept voor een lekkere salade waarbij de pesto een oosters tintje krijgt door de koriander.
Salade gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 150 gr oesterzwammen
- 300 gr biefstuk
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1/2 eetlepel cajunkruiden
- zout, peper
- 100 gr worteltjes
- 3 vleestomaten
- 2 eetlepels korianderpesto (zie recept)
- 1 dl olijfolie
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 1 theelepel mosterd
- 200 gr haricots verts of sperziebonen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 12 halve gepelde walnoten
Bereiding
Ontvel de tomaten en snijd ze in dunne partjes. Schaaf de schoongemaakte worteltjes in dunne plakjes. Klop een dressing van de pesto, olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout. Blancheer de haricots verts 3 minuten in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken. Verhit de olie en bak het vlees omscheppend op hoog vuur 2 minuten. Bak de walnoten 1 minuut mee. Neem het vleesmengsel uit de pan, bestrooi met wat zout en houd het warm. Bak de oesterzwammen en de worteltjes 3 minuten in het bakvet. Verdeel de haricots verts, de tomaat, het oesterzwammengsel en het vlees over 4 borden en lepel de dressing erover. Lekker met ciabattabrood.
Variatie: Vervang de biefstuk door kalkoenfilet.
Korianderpesto
Snijd 4 teentjes knoflook grof. Snijd 50 gr Old Amsterdamkaas in stukjes. Pureer de knoflook met de kaas, 50 gr gewassen en drooggedept korianderblad en 50 gr gepelde walnoten en een keukenmachine of wrijf alles fijn in een vijzel. Schenk in een dun straaltje 1 dl olijfolie bij het mengsel en pureer het tot een gladde massa.
Breng pittig op smaak met tabasco en eventueel wat peper en zout.