RECEPT GESTOOMDE KABELJAUW MET ZWARTE BONEN

Recept van Ching He-Huang

Vis gerecht uit China voor 2 personen

Ingredienten

  • 500 gr. kabeljouw met vel
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl gemalen peper
  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 2 tl vers geraspte gember
  • 3 el sesamolie
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 el rijstwijn (of sherry)
  • 2 el limoensap
  • 2 lenteuitjes, fijngesneden
  • 2 el zwarte bonen, gedroogd, gefermenteerd en gezouten

Bereiding

Snijd de kabeljauw in het vel wat in en leg op een hittebestendig bord. Bestrooi met zout en peper aan beide kanten.

In een schaaltje de rest van de ingredienten mengen en dit over de vis verdelen, dan in stoompan, bamboe mandje oid ca. 15 min. laten stomen tot de vis gaar is.

Serveren met rijst.

Recept 4 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker simpel recept, als tip wil ik meegeven dat je de marinade wat langer laat staan, eventueel met de vis er in. Door het stomen komt er vrij veel water bij en wordt de smaak van het mengsel minder.