RECEPT GEFRITUURDE HELE VIS

Recept dat heel gemakkelijk te maken is als de vis wat kleiner is, eventueel met filets te doen met vel. Frituren met soja dressing.

Vis gerecht uit China , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 hele vis, goed schoongemaakt en ingesneden
  • stukje gember, grof geraspt
  • 1 lenteui, dun gesneden
  • frituurolie
  • Sojasaus dressing
  • 3 el sojasaus
  • 1 el shoaxing wijn
  • 4 el water
  • 1/4 tl witte peper
  • 1/4 tl sesamolie
  • 2 el suiker

Bereiding

Meng alle ingredienten voor de sojasaus dressing en verwarm deze tot aan de kook. Dan laten staan om af te koelen.

Verhit de olie tot heet genoeg om te frituren. Frituur de vis tot krokant.

In wok in een beetje olie de gember roerbakken, daar de soja mengsel bij doen en over de vis gieten.

Vis bestrooien met lenteui en meteen serveren.

Voor de variatie kun je bij de soja wat knoflook doen. Ook is het lekker om over de gebakken vis wat gehakte koriander te doen.

Recept 3 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!