RECEPT CHILI GEGLAZUURDE ZALMFILET MET WITTE EN WILDE RIJST EN TEMPURA GROENTEN

Recept voor zoet-pittige zalm met rijst en tempura groenten, best veel werk maar oh zo lekker.

Vis gerecht uit China voor 2 personen

Ingredienten

  • Voor de zalm
  • 2 zalmfilets met vel
  • 4 el honing
  • 3 el azijn
  • chilivlokken
  • teentje knoflook, uitgeperst
  • sjalotje, heel fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • Voor de rijst
  • Witte en wilde rijst
  • bosje Koriander 1 teentje knoflook
  • 1 a 2 el olijfolie
  • zout
  • Tempura
  • Eventueel speciaal tempura beslag kopen of gewone bloem
  • IJswater
  • 200 gr Groene asperges, schoongemaakt
  • 200 gr grote wortels, schoongemaakt en in stengels gesneden
  • 100 gr garnalen, medium

Bereiding

Zalm
Oven voorverwarmen, 180 C. Sjalotje en knoflook aanzweten in olie. Honing, azijn en chilivlokken erbij en beetje in laten koken, tot het iets dikker is. Zalmfilet op bakpapier leggen en ruim bedruipen met chilimengsel. Bakken in de oven tot gaar, halverwege nog een keer bedruipen met het mengsel.

Rijst
Gezouten water aan de kook brengen en rijst volgens verpakking koken. Ondertussen koriander, knoflook en olie tot dressing hakken in een keukenmachine. Als de rijst klaar is de dressing er doorheen mengen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Tempura
Wortels en asperges blancheren, eerst de wortels. Tempura beslag maken van ijswater met bloem, een dun beslag. Het belangrijkst is dat het water IJSKOUD is. Ruim olie verhitten om te frituren. Groenten door beslag halen en mooi goudgeel frituren, als laatste de garnalen frituren met het beslag. Uit laten lekken op keukenpapier en bestrooien met zout.

Serveren
Rijst in een vormpje met olie scheppen en als torentje op het bord plaatsen. Chili glazuur nog even verwarmen en de zalmfilet, tempura en rijst besprenkelen met de saus.

Recept 21 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik heb het recept gekookt, maar dan alleen met de rijst en de zalm, en de chilisaus is HEERLIJK. echt een aanrader