RECEPT FAJITAS (TORTILLA WRAPS) VAN VARKENSVLEES

"Mexicaanse sandwich, ook wel "wrap" genoemt voortaan"

Sandwich gerecht uit Mexico voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 gr. Varkensvlees (varkenshaas, varkensfilet..)
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl oregano
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl zout
  • 2 el jus d'organge
  • 2 el azijn
  • 1 scheutje pittige pepersaus (tabasco)
  • 1 el olie
  • 1 medium ui, in halve ringen
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 4 tortilla's, warm
  • Optioneel
  • Geraspte kaas
  • Salsa
  • Sour cream
  • Fijngesneden ijsbergsla
  • Lenteui ringetjes

Bereiding

Snijd het vlees in mooie dunne reepjes. Marineer die reepjes in de knoflook, oregano, komijn, zout, jus, azijn en de pepersaus, ongeveer 10 minuten.
Verhit een pan tot die heet is, doe de olie in de pan en bak de uien, paprika en het vlees (plus marinade). Roerbakken tot het vlees gaar is.

Serveren op de tortilla.

Serveer suggestie:
Vlees op de koude tortilla leggen, kaas daarover strooien. In de magnetron opwarmen tot de kaas gesmolten is, 30 seconden. Daarna wat salsa, sourcream, sla en lenteui op het vlees sprenkelen en de tortilla dichtvouwen.

Recept 14 keer bezocht en 74 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Echt lekker recept!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heel erg lekker maar je kunt het ook heel gemakkelijk uitbreiden door er tussen te doen wat je zelf lekker vind bv: bonen mais ik maak het zelf nog extra pittig met verse pepertjes heerlijk....

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie lol dit is egt zo lekkah

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie leuk om het vlees te marineren met sinaasappelsap. Doe het zelf met vers limoensap en tewuila, ook een aanrader!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Dit is een heel simpel recept eigenlijk. Ik vind het belangrijkst dat het vlees niet droog is en in mooie reepjes is gesneden. En de groenten moeten beetgaar zijn, liefst nog een beetje rauw. Als je er een tortilla van gaat maken, NIET TE VEEL vlees/groenten er op doen. Maak liever 2 tortilla's dan 1 uit elkaar vallende ;-)