RECEPT CAJUN GARNALEN TACOS MET TOMATILLO SALSA
Sandwich gerecht uit Mexico voor 8 personen
Ingredienten
- Chili Sour Cream
- 4 dl sour cream
- 2 tl chilipoeder
- ½ tl cayenne pepper
- Garnalen
- 1 ½ chili poeder
- 1 ½ tl paprika
- 1 kg ongekookte medium garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 2 el olijf olie
- 1 tl gehakte/geperste knoflook
- Tomatillo Salsa
- 10 tomatillos (cherry tomaatjes)
- 1 spaanse peper, gehakt
- 1 teen knoflook geroosterd, gehakt
- zout en pepper naar smaak
- 1 el limoensap
- 16 taco schelpen
- 100 gram waterkers
- 2 avocados, gepeld, ontipt en in blokjes gesneden
Bereiding
Meng alle ingredienten in een schaaltje en meng goed. Op smaak brengen met zout. Koel bewaren.
Garnalen
Meng de chilipoeder en paprika in een grote schaal. Voeg de garnalen toe, goed mengen tot de garnalen bedekte zijn. 5 minuten laten staan. Verhit olie in een wok, garnalen bakken tot wit, ongeveer 5 minuten. Op smaak brengen met zout en peper.
Salsa
Tomaat fijn snijden en met de rest mengen. Laten staan om smaken te laten trekken.
Taco's
Oven verwarmen tot 180 C en de tacos verwarmen. Verdeel de waterkers over de taco's, daarna de garnalen erbij. De sour cream, salsa, avocado en overgebleven waterkers apart serveren.
Variatie
In plaats van taco's kun je natuurlijk ook tortilla's gebruiken.