RECEPT CAJUN GARNALEN TACOS MET TOMATILLO SALSA

Sandwich gerecht uit Mexico voor 8 personen

Ingredienten

  • Chili Sour Cream
  • 4 dl sour cream
  • 2 tl chilipoeder
  • ½ tl cayenne pepper
  • Garnalen
  • 1 ½ chili poeder
  • 1 ½ tl paprika
  • 1 kg ongekookte medium garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 el olijf olie
  • 1 tl gehakte/geperste knoflook
  • Tomatillo Salsa
  • 10 tomatillos (cherry tomaatjes)
  • 1 spaanse peper, gehakt
  • 1 teen knoflook geroosterd, gehakt
  • zout en pepper naar smaak
  • 1 el limoensap
  • 16 taco schelpen
  • 100 gram waterkers
  • 2 avocados, gepeld, ontipt en in blokjes gesneden

Bereiding

Sour cream
Meng alle ingredienten in een schaaltje en meng goed. Op smaak brengen met zout. Koel bewaren.

Garnalen
Meng de chilipoeder en paprika in een grote schaal. Voeg de garnalen toe, goed mengen tot de garnalen bedekte zijn. 5 minuten laten staan. Verhit olie in een wok, garnalen bakken tot wit, ongeveer 5 minuten. Op smaak brengen met zout en peper.

Salsa
Tomaat fijn snijden en met de rest mengen. Laten staan om smaken te laten trekken.

Taco's
Oven verwarmen tot 180 C en de tacos verwarmen. Verdeel de waterkers over de taco's, daarna de garnalen erbij. De sour cream, salsa, avocado en overgebleven waterkers apart serveren.

Variatie
In plaats van taco's kun je natuurlijk ook tortilla's gebruiken.

Recept 10 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Tomatillo's zijn géén cherry tomaten!!!!
het is helemaal geen tomaat.
De enige vrucht die in NL te koop is en daarop lijkt (volgens mij) is de Kaapse kruisbes.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ik zie hier geen tomatillos gebruiken. Normaal gaan ze in een salsa verde, met gerooosterde groende paprika's en verse koriander.
Autentieker dan veldsla is de gewone in reepjes sneden ijsbergsla, dat smaakt ook friser af.
En @ en een kwart chili en cayenne in een kopje zure room lijkt me zelfs voor een Mexicaan van het goede te veel!