RECEPT CRAYFISH ETOUFFE

Recept voor een stoofschotel met rivierkreeft, dit is een 'Southern dish'.

Vis gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 uien
  • 1grote groene paprika,
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook,
  • 100 gr. Boter/margarine
  • 1 visbouillontablet
  • 2 theelepels hot peppersauce
  • 1 theelepel citroensap
  • 300 gr. Rivierkreeftjes
  • 2 bosuitjes,
  • ½ zakje peterselie

Bereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. Knoflook peilen en fijnhakken. Peterselie fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.

In braadpan boter smelten. Ui, paprika, bleekselderij en knoflook erdoor scheppen en ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten. Boulliontablet erboven verkruimelen en hot peppersauce erdoor roeren. Ca. 25 minuten heel zachtjes laten sudderen.

Citroensap, peterselie en rivierkreeftjes erdoor scheppen en étouffée nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen. Bosui op het laatste moment erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels hot peppersauce. Serveren met rijst.

Recept 15 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!