RECEPT BURGER KINGS BK BROILER
"This grilled chicken sandwich was introduced by America's number-two burger chain in 1990, and soon after the launch was selling at a rate of over a million a day. It's an easy one to duplicate at home. You just want to give the chicken plenty of time to marinate -- overnight is best. To clone the shape of the chicken served at the burger giant, you'll simply slice the chicken breasts in half, and pound each piece flat with a mallet. Let the chicken marinate and then fire up the grill. The recipe makes four sandwiches and can be easily doubled if necessary for a big Memorial Day barbecue munch-out."
Sandwich gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.
Ingredienten
- Marinade
- 2 dl. cup water
- 2 tl. ketchup
- 1 tl. zout
- ¼ tl. liquid smoke
- 1/8 tl. peper
- 1/8 tl. oregano
- snufje uienpoeder
- snufje peterselie
- 2 kipfilets
- 4 hamburger sesam broodjes
- wat fijngesnede sla
- 4 el. mayonnaise
- 8 schijfjes tomaat
Bereiding
Snijd de kipfilets door de midden, over de breedte. Neem wat vetvrij ovenpapier en leg de kipfilet daartussen, maak de kipfilet wat platter en vorm naar het broodje met een vleeshamer of deegroller. Leg de kipfilet in de marinade en laat marineren voor minstens 4 uur, beste is een hele nacht.
Verwarm de grill of barbecue voor. Grill de kip -ongeveer 3-4 min. Per kant tot gaar.
Toast de broodjes zodat de binnenkanten licht bruin worden.
Maak ieder broodje van boven naar beneden. Doe eerst de mayo op de bovenste helft van het broodje, daarop wat sla dan de tomaat. Doe de kipfilet op de onderste helft van het broodje en voeg de bovenste en onderste helft dan samen.